Odgoj za zajedništvo i dijalog - Šimunović, Jure.J (Zbornik radova međunarodnog teološkog skupa KBF-a u Splitu, 2017)
U ovom radu autor na temelju egzistencijalne analize pokušava pokazati kako posredstvom zajedništva i dijaloga današnji čovjek može rješavati probleme s kojima se susreće. Do punog izražaja vrijednost zajedništva i dijaloga doći će u sutrašnjem svijetu potpune globalizacije, ujednačenja, homologizacije. Suština je zajedništva i dijaloga da se u globalnomu, općemu, objektivnomu sačuva posebno, subjektivno; da se svatko osjeti potrebim i koristan u tom općem i globalnom upravo po onom osobnom. Zato odgoj za zajedništvo i dijalog postaje prioritet odgoja u sadašnjosti i budućnosti.