Rastuća prisutnost Crkve u digitalnom svijetu - Celli, Claudio M.; Čudić, Mirna (Zbornik radova međunarodnog teološkog skupa KBF-a u Splitu, 2018)
Autor ukazuje na novi kulturološki kontekst koji se je oblikovao razvojem sredstava društvenog priopćavanja, što je kao posljedicu imalo promjenu samog načina komuniciranja. Crkva, vjerna nalogu svoga Utemeljitelja da prenosi njegovu Radosnu vijest do na kraj svijeta, mora biti spremna naviještati Radosnu vijest i na “digitalnom kontinentu”. Ta pak zahtjeva, smatra autor, nov način crkvene prisutnosti koja uključuje i nov jezik, izražen u slikama i multimedijalnim porukama koje pozivaju na interaktivnost, ali još više na osobno svjedočanstvo svih kršćana koji su prisutni na “digitalnom kontinentu”.