L'Arche- Korablja, mjesto patnje i zajedništva - Reynaud, Michel-Marie (Zbornik radova međunarodnog teološkog skupa KBF-a u Splitu, 2017)
Posebna mi je radost danas biti s vama. Radostan sam što sam u Hrvatskoj i to prvi put u svome životu. Nakon Svjetskog nogometnog prvenstva, koje sam pratio putem televizije, vi ste postali zemlja svjetski poznata i uvažavana. Dužan sam prenijeti vam pozdrave g. Jeana Vaniera, utemeljitelja zajednica L’Arche, koji je zapravo trebao doći i održati ovo predavanje. No zbog spriječenosti zatražio je da ga ja zamijenim. Možda je dobro da se najprije predstavim: ja sam voditelj zajednice Korablja u mjestu Cuise la Motte u Francuskoj. Mi smo zajednica od otprilike 120 osoba, od kojih su 45 invalidne osobe; živimo u 6 kućanstava, a to su kuće u mjestu. Dvije od njih primaju teške invalide. Imamo i dvije radionice...